Nu är det höst på allvar här. Gula löv på träden, regn och rusk och kyliga mornar. Men än väntar vi på den första frostnatten.

Nu är en perfekt tid för att kura i soffan med varm choklad och vispgrädde eller något annat gott. För att citera Nalle Puh “Nu är det dags för varm choklad-mornar och rostade marshmallows-kvällar”. Vi som äter LCHF, eller någon annan form av LC-diet bör väl kanske skippa de där rostade marshmallows men det finns inget som hindrar att vi kokar oss varm choklad. Och såhär gör man.

Varm choklad (1 mugg)

1,5 msk kakao
1,5-2 msk vispgrädde

1 krm vaniljpulver
Ev. sötning.
2 dl mjölk

Blanda kakao, vaniljpulver och vispgrädde (med sötning om du vill ha det) till en ganska tjock smet i en stor mugg. Den ska påminna om tryffelsmet.

Sen kan man göra på två olika sätt. Första varianten är att värma mjölk, t ex i micron och slå över chokladröran.
Den andra varianten är att värma mjölken i en gryta och skrapa ner chokladröran när det börjar bli varmt och vispa noga.
Häll upp chokladen i en mugg och servera med ca 0,5 dl vispad grädde.


Leave a Reply

Använder Blogger.