Jättegod gräddsås till kött och kyckling. (Och kanske grönsaker, vad vet jag? Jättegod är den i alla fall.)

Gräddsås (4 port)

1 mycket finhackad gul lök
1 msk smör
½ buljongtärning
ca ½ – 1 dl vatten
2 dl vispgrädde
soja
salt och peppar
ev philadelphiaost

Bryn löken försiktigt i smöret. Slå över vatten och smula i buljongen. (godast blir det om du sköljer ur pannan du stekt kött i med vattnet först). Låt koka några minuter och häll sedan i grädden och smaka av med soja, salt och peppar. Koka upp och koka på svag värme i fem minuter. Skulle såsen bli blaskig (vilket händer om man tar för mycket vatten) blanda i en skvätt philadelphiaost så blir den bums tjockare. Smaka i såna fall av igen, det kan behövas mer kryddor.

Vill du ha en helt slät sås mixar du nu såsen så att lökbitarna försvinner. Annars går den bra att äta som den är också.
Smaklig måltid! Ler


Leave a Reply

Använder Blogger.