Nu är det bara två och en halv vecka kvar av ledigheten. Det känns rätt…kasst…men å andra sidan är det ju bara att inse hur otroligt bortskämda vi är som har haft både semester och föräldraledighet den här sommaren.
Några semesterresor har det också blivit. Inom landet visserligen men det finns en hel del att se utan att behöva åka på någon charterresa utomlands.

husvagnVi började redan andra veckan med att ta husvagnen och åka hem till svärmor i Örbyhus.

Nya husvagnen funkar finfint för oss fyra. Den gamla vagnen var ju lite för liten med lite för få sovplatser medan den nya är en sk. Barnkammarvagn där vi kan bädda för oss alla fyra i ena änden av vagnen. Dessutom har tjejerna då ett eget kryp in där de kan leka och måla på dagarna när det är dåligt väder.

När vi nu var så nära Gävle passade vi förstås på att besöka djurparken i furuvikFuruvik. Egentligen är jag principiellt emot djurparker men för tjejernas skull kan jag stå ut. Det är trots allt djur de annars antagligen aldrig skulle få se på riktigt. Bortsett från bondgårdsdjuren då som det av naturliga skäl finns ganska gott om häromkring.   

Det blev både djur och karuseller och sockervadd. Det sistnämnda föll inte lillasyster i smaken. Hon såg närmast ut som om vi försökte mata henne med hundpäls eller nåt sånt. Storasyster var desto mer förtjust och åt större delen själv. 

Vi avslutade besöket hos griggebosvärmor efter ungefär en vecka med att besöka Allsång i Griggebo. En scen i ett grustag som blivit oerhört populärt och med flera kända namn bland artisterna. Mest känd var kanske Markoolio som uppträdde två gånger under kvällen. En jättetrevlig kväll med fint väder och trötta småtjejer som somnade i bilen hem till husvagnen.

Fortsättning följer…


Leave a Reply

Använder Blogger.