God köttfärssås. Jag gör min köttfärssås lite på känn så jag kan bara lämna en ungefärlig beskrivning. Dessutom gör det ju inget om den smakar lite olika varje gång. Gör bara som du själv tycker är godast!

4 port
400 g köttfärs
1-2 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk passerade tomater
1 buljongtärning
1-2 msk tomatpuré
1 dl vispgrädde
Lite soja
Peppar, ev lite salt

Finhacka löken och stek i en traktörpanna eller gjutgärnsgryta i smöret. Pressa i vitlöken och låt den steka med på svag värme. Bränn för allt i världen inte löken, då blir den besk.
Släng i köttfärsen och finfördela så det inte finns några klumpar.
Häll över tomaterna och fyll sedan upp ca en fjärdedel av burken med kallt vatten och slå över. Blanda.
Smula ner en buljongtärning och krydda sedan. Avsluta med vispgrädden och låt koka upp. Provsmaka och låt det hela sedan puttra i tio minuter innan du smakar igen och ev. kryddar det sista som behövs. Låt gärna köttfärsåsen stå och småputtra på spisen i ytterligare en halvtimme på svag värme. Den blir bara godare ju längre den kokar.

Klart. Äts med något lchf-vänligt. Vanlig sallad är gott till men också ugnsstekt vitkål.


Leave a Reply

Använder Blogger.