Hemkokt sylt som är lchf-vänlig och dessutom god.

ca 300 g bär (hallon, jordgullar, blåbär…körsbär, eller vad du nu får tag på)
ca 1 msk agavesirap (Smaka så du tycker det blir lagom sött)
2 gelantinblad

Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten.

Rensa bären och skär dem i mindre bitar och lägg i en kastrull. Slå på ca en msk vatten och låt det koka upp. Koka utan lock tills bären blir mjuka och större delen av vätskan kokat bort. Söta. Ev, kan sylten smaksättas med t ex citron, vanilj, kanel eller vad man nu vill ha.
Krama ur vattnet ut gelantinbladen och lägg dem i kastrullen. Låt koka ytterligare en stund så gelantinet löst sig helt och hållet och häll sedan upp sylten i en burk så den får svalna.
Sylten blir fast efter ca 1 dag men går bra att äta genast om man vill.


Leave a Reply

Använder Blogger.