Panerad rödspätta med räkröra à la skagen


God kvällsmat framför tvn ikväll. 
Avslutar sen med rabarber och äpple under kokostäcke. 
Recept på "pajen" finns i Klaras GI-desserter.

Recept

Panerad rödspätta (4 port)

4 rödspättefiléer 
2 dl sesamfrö
1 ägg
Salt och peppar

Räkröra à la Skagen (4 port)

300 g skalade räkor
0,5 dl majonäs
0,5 dl crème fraîche 
4 ägg kokta och kalla
1 rejäl knippa persilja
Några droppar pressad citron 
Salt och peppar

Gör såhär

Panerad rödspätta

Vispa upp ägg i en djup tallrik och häll upp sesamfrö i en annan. Vänd spättorna först i ägg och sen i sesamfrö.
Salta och peppra filéerna och stek i smör i stekpanna.

Räkröra à la skagen

Hacka äggen och persiljan och blanda sen ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av och servera till fisken. 

Rabarber och äpple under kokostäcke (4-6  port)

0,5 l tärnat äpple och tärnad rabarber
1 msk sukrin el liknande
Kanel

50 g smält smör
2 ägg
0,5 dl agavesirap eller liknande
4 dl kokosflingor

Häll upp äpple och rabarber i en lagom stor form. Strö över sukrin och kanel.
Vispa ihop agavesirap och ägg. Blanda i avsvalnat smält smör och sist kokosflingor. 
Häll kokosblandningen över rabarber och äpple och grädda i ugnen i 225 grader i 20 minuter. Äts med en klick vispgrädde eller turkisk yoghurt. 


Leave a Reply

Använder Blogger.