Zucchini- canneloni


Jag skulle kunna äta bara såsen. Sååå gott.

4 port.
3 zucchini 
Ett eller två paket skinka
En stor ask philadelphia-ost
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
200 g mozzarella eller annan ost du gillar. Riven västerbottenost är gudomligt gott

Sätt ugnen på 200 grader.

Skiva zucchinin på längden med en osthyvel. Räkna tre till fyra skivor per "cannelloni". Lägg skivorna på hushållspapper en stund. 

Klipp till en bit bakplåtspapper ca 15 x 25 cm. Lägg bakplåtspapperet på en skärbräda eller på köksbänken och lägg ut 3 eller 4 zucchiniskivor på papperet. (Zucchinins "långsida" mot papperets långsida) bred på philadelphiaosten på zucchiniskivorna och bred ut skinkskivorna ovanpå. Rulla sen allt sammans till en rulle med hjälp av bakplåtspapperet och lägg försiktigt rullen i en ugnsforn.
Upprepa tills du har åtta (eller tolv rullar om du vill ha stora portioner men då behövs mer zucchini).

Blanda passerade tomater med pressad vitlök och smulad grönsaksbuljongtärning och lite salt och peppar. Slå sen blandningen över rullarna i ugnsformen.

Strö över osten och gratinera i 200 grader i ca 30 minuter. 

Smaklig måltid! 

//Jinx


Leave a Reply

Använder Blogger.