Dagens recept. Blomkålsmos, stekt sej med gremolata och citron.


På bilden ovan nerpackad i matlåda för att tas med till jobbet imorgon. 

4 port
Fisken
400 g Sejfilé 
Salt
Smör att steka i

Blomkålsmos
2 små blomkålshuvuden
2 msk smör
1 dl mjölk
Salt
Peppar

Gremolata
2 msk rivet citronskal
0,5 dl hackad bladpersilja
1 finhackad vitlöksklyfta

1 citron i klyftor

Gör såhär
Gnid in fisken med salt och lägg åt sidan.

Dela blomkålshuvudena i buketter och koka i lättsaltat vatten i ca 20 min.

Blanda ihop ingredienserna till gremolatan i en liten skål och klyfta citronen. 

Ta upp fisken och torka av den med hushållspapper och stek den sen i smör i stekpanna. 

När blomkålen är klar, häll av vattnet och mixa blomkålen tillsammans med smör och mjölk med stavmixer, i vanlig mixer med mosstamp eller elvisp, vad du nu föredrar. Smaka av med salt och peppar. 

Lägg upp och strö över gremolatan och pressa citron över fisken.

Smaklig måltid
// Jinx


Leave a Reply

Använder Blogger.