Ibland stör vissa saker mig så vansinnigt. Det är sällan personer som stör mig utan ofta saker de gör, eller saker alla gör. Saker vi tar för självklart. I det här fallet har jag och min rollperson i rollspelet vampiri en sak gemensamt (och tro mig, det är inte mycket vi har gemensamt). Och det är självrespekt. 
 
Så, vad menar jag med självrespekt?
 
Självrespekt handlar om att vägra tänka och tala illa om sig själv. Att behandla sin kropp och själ med respekt och varsamhet oavsett hur man ser ut. Tanken “mitt kropp är ett tempel” eller wiccanernas tanke om att varje varelse är en del av det stora gudomliga torde vara lysande exempel på detta. Så varför är det så svårt?
 
Varför har vi, framför allt kvinnor, så svårt att behandla oss själva och andra med respekt? Det är klart som f-n att vi inte kommer att bli jämnställda om vår största fiende, kritiker och mobbare hela tiden är vi själva. 

Så, gör dig själv en tjänst som jag också tänker göra, behandla dig själv med respekt. Även om du inte törs kräva den av omgivningen så kan du åtminstone säga åt den där lilla rösten i bakhuvudet att hålla käften och intyga dig själv att du faktiskt duger, trots alla fel och brister, alldeles som du är.

//Jinx


One Comment

Använder Blogger.