Oj, vad det var länge sen jag skrev någonting här. Så det är väl på tiden antar jag. Surfade in på AB:s sida idag. (Nej jag borde inte jag vet) Det är tydligen ett strålande sätt att bli förbannad på. Så, vart var det jag ville komma den här gången? Jo, naturligtvis var det om mammor och barnvagnar och allmänt störande. (Det här är sista gången, jag lovar)

Tydligen ska man helst inte lämna huset när man fått barn. Mammor är i vägen. Bebisarna stör. (Jo, tack. Jag har ett vilddjur så jag vet. Det är lika pinsamt för mig som det är störande för alla andra men det var inte det jag tänkte komma till så nu lämnar vi det därhän) Barnvagnarna tar plats tydligen. Jo, det gör de väl. Men stackars allmänhet som är sååå handikappad att man inte kan gå RUNT barnvagnarna. Det är ju så enormt besvärligt att ta tre steg extra, eller hur?

En sak som verkligen stör mig i det här fallet är faktiskt attityden att har du fått barn ska du f-n inte visa dig i samhället igen. Tror folk att man förvandlas i samma ögonblick som man får barn? Att man inte längre har några intressen? Det kan faktiskt irritera mig. Att man plötsligt inte räknas som person utan bara “mamma” och då ska man jävlar i mig bara göra sånt som “mammor” ägnar sig åt. Vad det är vet jag inte riktigt men det verkar inte direkt kul, måste jag väl säga. Jag vill fortsätta gå på stan och handla ibland. (Ibland måste jag faktiskt också. Pyret växer och behöver kläder och kylskåpet fyller inte sig självt) Jag vill gå på café och fika om jag känner för det och bebisen är hyfsat nöjd. Jag vill kunna äta på restaurang även om jag råkar ha barn….Jag vill fortsätta rida, jag vill spela mina dataspel, jag vill kolla på film, jag vill läsa mina tidningar och böcker…jag vill…ja…behöver jag fortsätta?

Så, nästa gång du klagar på mammor som är i vägen, tänk på att de gör ett hästjobb. Och, om du är kvinna, det kan vara du som går där om nåt år.

/Jinx


Leave a Reply

Använder Blogger.